Den Lille Sybutikken er en butikk i Sandefjord som driver med salg av symaskiner, stoffer og sytilbehør. Vi tar imot sømoppdrag og symaskiner til reparasjon eller service. Vi har lang erfaring og kan hjelpe til med det meste innen søm.

sybutikken_logo_liten.png
Den Lille Sybutikken i Sandefjord

Om butikken

Den Lille Sybutikken holder til i en koselig gammel trebygning i Torggata 18 i Sandefjord. Selv om ikke butikklokalet er det største, har vi et variert og godt vareutvalg. For noen år siden fikk vi muligheten til å utvide med flere symaskinmerker, og kunne med det tilby et mer komplett utvalg av symaskiner. Derfor forhandler vi i dag foruten Husqvarna Viking også Pfaff og Singer. Av naturlige årsaker har vi ikke mulighet for å ha alle modeller på lager, men det vi ikke har skaffer vi raskt etter kundens ønske. Vi selger mest Husqvarna Viking og Pfaff, og er godt oppdatert på de nyeste og de største modellene. Vi deltar på de fleste forhandlermøter og kurs for å gi våre kunder inspirasjon og best mulig service. Vi ønsker å spre syglede og bidra med kunnskap og tips rundt søm. Symaskinskunder får derfor god opplæring, og spesielt ved kjøp av avanserte symaskinmodeller vil gleden og nytteverdien øke betraktelig med litt opplæring.


Om meg

Jeg heter Reidun Elisabeth Tanum, og er født og oppvokst i Haugesund. Jeg flyttet til Sandefjord da jeg var 18 år og har bodd her siden. Moter er noe jeg alltid har vært interessert i og jeg begynte å sy mine egne klær da jeg var 12 år. Som 18-åring kjøpte jeg datidens mest avanserte Husqvarna symaskin, noe som jeg fikk glede av i mange år. Siden har jeg bare sydd mer og mer. Jeg elsker å sy, og designer mine egne klær for å kunne få dem akkurat slik jeg vil. Jeg synes også det er litt moro å ha klær som ingen andre har maken til.

I 1979 startet jeg min første butikk, hvor jeg solgte Husqvarna symaskiner, formingsartikler og strikkegarn. Hobbyene mine var nå også blitt jobben min. Det ble mye søm på dagtid og strikking av modeller på kveldstid. Etter noen år ble det ”småfolk” i huset, og jeg valgte å selge butikken. Jeg jobbet da hjemme med søm for flere butikker. I 1995 startet jeg min nåværende butikk. Jeg har nå over 25 års erfaring med salg av symaskiner, og totalt nærmere 45 års sømerfaring. Jeg har sydd det meste innen klær, blant annet dåpskjoler, brudekjoler, ballkjoler, drakter, kåper, bukser, og også ca 40 bunader. Jeg har trukket om salonger, båtputer og sydd mengder av gardiner.

Jeg har også laget over 70 porselensdukker. Dette er mye moro, men også veldig mye arbeid. Da får jeg også brukt mine sømkunnskaper til å sy verdens lekreste små kjoler, som ofte er kopier av historiske drakter fra 1800-tallet.

For noen år siden ble jeg etter å ha gått på et kurs veldig fasinert av veving, og det har resultert i bordløpere, kuvertbrikker og flere skjerf så langt. Av andre hobbyer kan jeg nevne brodering, strikking og dansing. Jeg har med andre ord mange hobbyer som hele tiden gir meg nye ideer innen håndarbeid, men tiden strekker selvfølgelig ikke til å holde på med alt samtidig.

reidun.JPG